Erasmus+

Erasmus+

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ανησυχίες των νέων για τις κλιματικές αλλαγές



Ομάδα νέων της πόλης μας, από διάφορα σχολεία, συνέστησε την «νεανική βιοποικιλότητα»η οποία με ομάδες νέων από Ιταλία και Ρουμανία, με παρόμοιες ανησυχίες και προβληματισμούς για το περιβάλλον πραγματοποίησαν δραστηριότητες, σχετικές με τις κλιματολογικές αλλαγές.
Με πρωτότυπες ιδέες και καινοτομίες οι νέοι, από τη δική τους σκοπιά, προσπάθησαν να δώ- σουν απαντήσεις σε ερωτήματα και προβληματισμούς για το μέλλον του πλανήτη μας, ένας προβληματισμός που αφορά κυρίως τους νέους.
-Επισκέφθηκαν το περιβαλλοντικό κέντρο Περτουλίου και περπάτησαν στα μονοπάτια των βοτάνων και της καταπράσινης βλάστησης.
-Δημιούργησαν φυτολόγια με αποξηραμένα βότανα και άγριους φυσικούς καρπούς δέντρων.
- Πραγματοποίησαν έκθεση ζωγραφικής με θέματα παρμένα από το περιβάλλον. Έργα που αποτυπώνουν ανησυχίες αλά και ελπίδες των νέων.
-Επισκέφθηκαν βιολογικές καλλιέργειε ς και εντόπισαν την αξία των «καθαρών» τροφών.


- Οι ομάδες νέων φύτευσαν δέντρα και καθάρισαν συμβολικά ένα μικρό τμήμα της κοίτης του Ληθαίου
Στα Μετέωρα συνομίλησαν με τους μοναχούς.

Οι δραστηριότητες ήταν καθημερινές, και βασίζονταν στους κανόνες της μη τυπικής εκπαίδευσης, στόχο είχαν να εξάψουν τα ενδιαφέροντα των νέων και να τους δώσουν την ευκαιρία να ζήσουν σε ένα διαπολιτισμικό περιβάλλον.Με καινοτόμα παιχνίδια γνώσεων, με στρογγυλά τραπέζια, οι νέοι ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα, έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσει ο ένας τον άλλο, ώστε να επαλειφθούν προκαταλήψεις και στερεότυπα που κατατείνουν στην ξενοφοβία και το ρατσισμό.
Στο Κέντρο Πολιτισμού «Κλιάφα» που παραχωρήθηκε ευγενικώς από τους ιδιοκτήτες του, παρουσίασαν πρωτότυπες εργασίες και προτάσεις.
Στην αποχαι ρετιστήρια βραδιά, όπου συγκεντρώθηκαν σε κέντρο της πόλης, έφεραν εδέσματα που παρασκεύασαν οι ίδιοι. Ήταν μια επιτυχής συνάντηση που αξίζει να έχει συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου